Jadłospis
Poniedziałek 22 kwietnia
Śniadanie
Płatki owsiane na mleku 220 ml (1,7), pieczywo mieszane 35 g (1) z masłem 5 g (7), sałata 5 g, ser żółty 20 g (7), papryka 15 g, ogórek kw. 15 g, szczypiorek 3 g, herbata z cytryną 200 ml.
Drugie śniadanie:
Banan 60 g.
Obiad
Zupa pieczarkowa z ziemniakami 220 ml (7,9)
Drugie danie:
Potrawka z indyka z warzywami 80g(1), kasza kus kus 120g, ogórek kw., kompot wieloowocowy 200 ml.
Podwieczorek
Bułka 35 g (1) z masłem 5 g (7), sałata 5 g, wędlina 20 g, pomidor 15 g, ogórek konserwowy 15 g, kawa mleczna 200 ml (1,7).
Wtorek 23 kwietnia
Śniadanie
Kakao 220 ml (1,7), kajzerka/bułka wieloziarnista 35 g(1) z masłem 5 g (7), sałata 5 g, pomidor 15 g, rzodkiewka 15 g, szczypiorek 3 g, parówka na ciepło z sosem pomidorowym 40 g, herbata z cytryną 150 ml.
Drugie śniadanie:
Gruszka 60 g.
Obiad
Zupa ryżanka na mięsie 220 ml (9)
Drugie danie:
kotlet schabowy z pieca 60 g(1,3), ziemniaki 150 g, szpinak 50g(3,7), kompot wieloowocowy 200 ml.
Podwieczorek
Placuszki z serkiem wiejskim i bananem 50g(1,3,7), mięta 150ml, jabłko 60g.
Środa 24 kwietnia
Śniadanie
Płatki jęczmienne na mleku 220 ml (1,7), pieczywo mieszane 35 g (1) z masłem 5 g (7), wędlina 20 g, sałata 5 g, pomidor 15 g, rzodkiewka 15g, szczypiorek 3 g, herbata z cytryną 150 ml.
Drugie śniadanie:
Banan 60 g.
Obiad
.
Zupa włoska jarzynowa 220 ml (7,9)
Drugie danie:
kotlet z jaja 60g(1,3), ziemniaki 150g, bukiet warzyw 100g(7), woda z cytryną i miodem 200 ml.
Podwieczorek
Bułka 35 g (1), pasta z halibutem 25 g (4,7), ogórek kw. 15 g, papryka 15 g, szczypiorek 3 g, herbata 200 ml
Czwartek 25 kwietnia
Śniadanie
Kakao 200 ml (1,7), bułka sznytka/ bułka owsiana 35 g (1) z masłem 5 g (7), sałata 5 g, wędlina 20 g, papryka 15 g, szczypiorek 3 g, herbata z cytryną 150 ml.
Drugie śniadanie:
Jabłko 60 g.
Obiad
Zupa kalafiorowa z kaszą jaglaną 220 ml (7,9)
Drugie danie:
gołąbki inaczej 60 g(1,3), ziemniaki 150 g, ogórek kw., pomidorek koktajlowy 80 g. kompot wieloowocowy 200 ml
Podwieczorek
Pieczywo mieszane 35 g (1) z masłem 5 g (7), twarożek własnego wyrobu 30 g (7), pomidor 15 g, szczypiorek 3 g, rzodkiewka 15 g, herbata owocowa 200 ml.
Piątek 26 kwietnia
Śniadanie
Kawa mleczna 200 ml (1,7), bułka szkolna /grahamka 35 g (1) z masłem 5 g (7), sałata 5 g, wędlina 20 g, ogórek kw. 15 g, papryka 15 g, szczypiorek 3 g, herbata z cytryną 150 ml.
Drugie śniadanie:
Marchewka 60 g.
Obiad
Ogórkowa z ryżem 220 ml (7,9)
Drugie danie:
ryba pieczona 70 g (1,3,4), ziemniaki 150 g, sur. z kiszonej kapusty z jabłkiem i marchewką 100 g, kompot wieloowocowy 200 ml.
Podwieczorek
sernik własnego wyrobu 55 g(3,7), jabłko 60 g, woda.
* Przedszkole zastrzega sobie zmiany w jadłospisie